Del carro a l’iPhone.

Del carro a l’iPhone

Després de preparar un  petit projecte sobre les dones de Cassà de la Selva, una d’elles m’ha posat els pèls de punta. Joaquima,  de 101 anys,  una dona nascuda al 1911 que ha viscut un final de la segona República, la Guerra Civil,  la dictadura i la “Democràcia”. I, en definitiva, del carro a l’Iphone. Veient tot el què està passant aquests últims dies, segurament afloren molts records de la seva joventut que de ben segur l’han acompanyat tota una vida.

Tot allò passat serveix per poder rectificar, corregir, evitar i/o solucionar nous problemes. El pas del temps és, doncs, un aprenentatge constant. Ara, i donades les circumstàncies, de com anem repetint errors, moltes  vegades em pregunto si realment hem après alguna cosa. Aneu a saber si ella pensa el mateix.

L’edat no perdona, i ara la Joaquima té dificultats per expressar-se, tot i que la seva família recorda molt bé totes aquelles anècdotes que explicava. Desitjo que no s’oblidin les desgràcies i vicissituds passades i que la memòria ajudi a que no es tornin a repetir. Els records de les persones com ella, no s’haurien d’oblidar mai.

.

 

Joaquima, 101 anys d'experiència.

Leave a Comment