Que petits que som… (2)

Primeres impressions de Xina.

Xina, viu el seu creixement de forma apassionada. Edificis amb un alt nivell arquitectònic tot i tenir velles tradicions com és el cas del teatre de la Òpera de Beijing i els seus maquillatges tradicionals,  són l’orgull del país.

Òpera de Beijing

Tot és una barreja de costums i modernitats, botigues familiars al costat de grans marques internacionals, un mercat frenètic que no deixa repòs, turistes en busca d’exclusivitats i a bon preu, xinesos meravellats per l’alta tecnologia.

Beijing - Xidan Cultural Square

Tot això queda més que clar un cop entres al mercat de la Perla, no hi ha un segon de tranquil•litat pels compradors, estrès frenètic pels venedors intentant treure el màxim benefici d’unes rèpliques exactes de les millors marques  internacionals.

Beijing - Mercat de la Perla.

Al tornar cap a casa,  en busca del repòs,  refugiar-se en si mateix no és suficient. Radera de petites pantalles busquen evadir-se de tot el que han viscut durant el dia. Mars de gent, caminen en busca del descans.

Beijing - Metro.

Tot i això, degut al les grans dimensions de les ciutats, sempre hi ha racons per disfrutar i gaudir de moments fantàstics i sorprenents.

En els Hutongs sembla trencar amb aquesta monotonia al igual que a Xi’an, en el barri musulmà és respira una sensació totalment diferent, molt més  relaxada, on per petits moments surts de la Xina més cosmopolita.

Beijing - Zona Olímpica

 

Xi'an - Barri musulmà

Leave a Comment