Que petits que som…

Primeres impressions de Xina.

Xina, el gegant del continent asiàtic segueix creixent any rere any sense que sembli tenir límits. Ciutats com Pequín o Shangai, amb poblacions respectives de 12,21 i 16,58 d’habitants amb un creixement que ha arribat a 2011 a situar el país en el segon lloc amb l’economia més potent del món només per darrere, de moment , dels Estats Units.

Xina - La Ciutat Prohibida

Beijing - Descansant a La Ciutat Prohibida.

«La Xina molt més enllà de la gran potència que és per a les economies estrangeres, guarda a dins seu una gran fortalesa econòmica. Les tecnologies apassionen, tot el que és estranger fascina, les masses venen i van d’una manera agressiva, és una sensació curiosa que sorprèn.

Beijing - diademes del vestuari tradicional de la regió.

Apassionats, es desplacen envaint els trens deixant-los  sense espai per poder viatjar còmodament. Hotels col•lapsats, restaurants i botigues amb una activitat frenètica.  Arribant  a la ciutat prohibida, el panorama és excel•lent per veure i demostra que la Xina no necessita a ningú per tirar endavant la seva economia, sembla que tant sols amb el turisme intern podria aguantar.

Costa passejar, contemplar tots aquells racons màgics, és inevitable  fer llargues cues i competir turísticament per aconseguir observar els monuments d’una manera tranquil•la i contemplativa. Així doncs, la millor opció és intentar   no seguir les masses, cosa pràcticament impossible.

Badaling - Gran Muralla.

Comments

 • pANDY

  Molt interessant marc!! i quines fotos!!!

  • Marc Roca fotògraf

   Gràies Pandy!

 • que gran Marc, quines fotos més aconseguides!!! Molt guapes!! Cuida’t!!

  • Marc Roca fotògraf

   Gràcies Francesc! Seguirem treballant per fer-ne mès! records des de Girona! una abraçada!

Leave a Comment